vrijdag 30 oktober 2015

Welkom!

Eindelijk heb ik dan de stap genomen. Ik ga een blog beginnen.
Eerst heb me maar eens verdiept in de wereld van bloggers...
Waar moet je aan denken, hoe ga je het aanpakken, wat wordt je titel, waar ga je over schrijven, allemaal vragen die ik eerst moest gaan uitzoeken.

Het uitzoeken van een thema was niet moeilijk. Schrijven over eten uit mijn eigen tuin.
Iedere keer als ik weer iets post op Facebook of Instagram krijg ik zulke leuke reacties en ook vaak een vraag. Heb je hier een recept van, hoe doe je dit? Opmerkingen als: 'Jij moet wel een grote tuin hebben, jij eet ook altijd lekkere gezonde dingen  etc.

Vanuit dit idee wil ik dan ook de blog schrijven. Bijhouden wat ik allemaal in mijn tuintje doe en wat voor lekkere dingen ik er dan ook mee maak. Het idee is om recepten te delen, mooie foto's te laten zien van alles wat groeit en bloeit in mijn tuin, en vooral ook anderen te inspireren om ook groente en fruit in je tuin te laten groeien ook al is je tuin nog zo klein.

Ik heb dus helemaal geen grote tuin, de achtertuin is slechts 10 meter diep en daar hebben we dan ook nog een terras, een vijvertje en plaats voor de fietsen. Gelukkig heb ik schuttingen waar vanalles aan kan hangen. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Alle creatieve oplossingen zul je ook in mijn blog vinden, maar dat zal in het voorjaar worden.

Qua moestuin is het seizoen eigenlijk al voorbij, maar toch haal ik nog heel wat lekkers uit de tuin.
Bovendien heb ik heel veel bewaard door het in te maken of te drogen. Hiervan kan ik ook lekkere dingen maken of je het recept geven.
Binnen heb ik allemaal pepers staan. Een groot deel moet nog geoogst worden. Dus je kunt ook veel recepten met pepers verwachten!


Liefs
Sonja
1 opmerking:

  1. Super leuk Sonja! Heel veel succes met je blog en ik laat me graag door je inspireren! Liefs, Mirjam.

    BeantwoordenVerwijderen