Wat ik zo fantastisch aan pompoen vind, is dat je hem zo goed kunt bewaren. Als je hem op het juiste moment hebt geoogst, als het steeltje verhout is, dan is de pompoen lang houdbaar. Vaak zijn de pompoenen zo groot dat je niet in een keer de pompoen kunt gebruiken. Je kunt hem een paar dagen in de koelkast bewaren, maar dat is een uitdaging als hij zo groot is. Je kunt hem in stukjes snijden en dan licht blanceren en dan invriezen. Altijd handig voor een pompoensoep of een heerlijk taart. Een pompoenpie is hier bij ons ook favoriet. Lees ook mijn eerder recepten met pompoen zoals gnocchi en pompoenbrood
Recept
- 200 gram gekookte pompoenpuree
- 2 el olie
- mespuntje zout
- mespunt kaneelpoeder
- mespunt gemberpoeder
- mespunt kardemompoeder
- 50 gram suiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- halve tl baking soda
- 2 eieren
- 125 ml melk
- 3 el geraspte kokos (optioneel)
Mix alle droge ingredienten en voeg daar de natte ingredienten aan toe inclusief de pompoenpuree. Doe dit bijvoorbeeld in een blender.
Je mix is nu klaar. Verwarm het wafelijzer en bak de wafels in ongeveer 5 min goudbruin.
De wafels kun je garneren met wat poedersuiker en geroosterde pompoenpitten of noten. Ze zijn ook heerlijk met wat honing en/of bolletje ijs.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten